Kristal BaGa4Se7


  • klompok luar angkasa: Pc
  • Range transmisi: 0,47-18μm
  • Koefisien NLO utama: d11 = 24 pm / V
  • Birefringence @ 2μm: 0,07
  • Ambang kerusakan (1μm, 5ns): 550MW / cm2
  • Detail Produk

    Parameter teknis

    Video

    Kristal BGSe (BaGa4Se7) berkualitas tinggi minangka analog selenida saka senyawa chalcogenide BaGa4S7, sing struktur orthorhombic acentric diidentifikasi ing taun 1983 lan efek IR NLO dilaporake ing taun 2009, yaiku kristal IR NLO sing nembe dikembangake. Iki dipikolehi liwat teknik Bridgman – Stockbarger. Kristal iki nampilake transmisi dhuwur ing jarak 0.47-18 μm, kajaba puncak panyerepan udakara 15 μm. 
    FWHM saka kurva goyang pucuk (002) udakara 0,008 ° lan transmisi liwat pelat 2 mm (001) tebal sing polesan udakara 65% saka jajaran 1-14 μm. Macem-macem sifat termofisik diukur ing kristal.
    Prilaku ekspansi termal ing BaGa4Se7 ora nuduhake anisotropi sing kuwat kanthi αa = 9.24 × 10−6 K − 1, αb = 10.76 × 10−6 K − 1, lan αc = 11.70 × 10−6 K − 1 ing sadawane telung sumbu kristalografi . Difusivitas termal / koefisien konduktivitas termal sing diukur ing 298 K yaiku 0,50 (2) mm2 s − 1 / 0,74 (3) W m − 1 K − 1, 0,42 (3) mm2 s − 1 / 0.64 (4) W m − 1 K − 1, 0,38 (2) mm2 s − 1 / 0,56 (4) W m − 1 K − 1, ing sumbu a, b, c kristalografi.
    Kajaba iku, ambang kerusakan laser permukaan diukur dadi 557 MW / cm2 nggunakake laser Nd: YAG (1.064 μm) kanthi kahanan jembaré denyut 5 ns, frekuensi 1 Hz, lan ukuran titik D = 0,4 mm.
    BGSe (BaGa4Se7) kristal nuduhake respon generasi harmoni kaping pindho (SHG) sing udakara 2-3 kali luwih gedhe tinimbang AgGaS2. Ambang kerusakan laser permukaan udakara 3,7 kali luwih saka kristal AgGaS2 ing kahanan sing padha.
    BGSe kristal nduweni kerentanan non-linier sing gedhe, lan bisa uga duwe prospek sing wiyar kanggo aplikasi praktis ing wilayah spektral pertengahan IR. Iki nuduhake phonon-polariton terahertz sing menarik lan koefisien non-linier tinggi kanggo generasi terahertz. 
    Kaluwihan kanggo output laser IR:
    Cocog kanggo macem-macem sumber pam (1-3μm)
    Jembar output IR sing bisa disetel (3-18μm)
    OPA, OPO, DFG, intracavity / extravity, cw / pulsa pumping
    Wara-wara penting: Amarga iki kristal jenis anyar, ing kristal bisa uga ana sawetara garis, nanging kita ora nampa pengembalian amarga cacat iki.

    klompok luar angkasa Pc
    Range transmisi 0,47-18μm
    Koefisien NLO utama d11 = 24 pm / V
    Birefringence @ 2μm 0,07
    Ambang kerusakan (1μm, 5ns) 550MW / cm2