LBO Crystal


  • Struktur Kristal: Orthorhombic, Space space Pna21, Point group mm2
  • Parameter Lattice: a = 8.4473Å, b = 7.3788Å, c = 5.1395Å, Z = 2
  • Titik lebur: Udakara 834
  • Mohs Hardness: 6
  • Kapadhetan: 2,47g / cm3
  • Koefisien Ekspansi Termal: αx = 10.8x10-5 / K, αy = -8.8x10-5 / K, αz = 3.4x10-5 / K
  • αx = 10.8x10-5 / K, αy = -8.8x10-5 / K, αz = 3.4x10-5 / K: 3.5W / m / K
  • Detail Produk

    Parameter teknis

    LBO (Lithium Triborate - LiB3O5) saiki dadi bahan sing paling populer digunakake kanggo Generasi Harmonik Loro (SHG) saka laser daya dhuwur 1064nm (minangka sulih KTP) lan Generasi Frekuensi Jumlah (SFG) saka sumber laser 1064nm kanggo nggayuh cahya UV ing 355nm .
    LBO cocog kanggo fase SHG lan THG laser Nd: YAG lan Nd: YLF, nggunakake interaksi tipe I utawa tipe II. Kanggo SHG ing suhu kamar, pencocokan fase tipe I bisa dicapai lan duwe koefisien SHG sing efektif ing pesawat XY lan XZ utama ing kisaran dawa gelombang 551nm nganti udakara 2600nm. Efisiensi konversi SHG luwih saka 70% kanggo pulsa lan 30% kanggo cw Nd: laser YAG, lan efisiensi konversi THG luwih saka 60% kanggo pulsa Nd: laser YAG wis diamati.
    LBO minangka kristal NLO sing apik banget kanggo OPO lan OPA kanthi kisaran panjang gelombang sing bisa ditrapake lan kekuwatan sing dhuwur. OPO lan OPA iki sing dipompa dening SHG lan THG saka Nd: laser YAG lan laser excimer XeCl ing 308nm kacarita. Properti unik saka pencocokan fase tipe I lan tipe II uga NCPM nyedhiyakake ruangan gedhe ing panelitian lan aplikasi OPO lan OPA LBO.
    Kaluwihan:
    • Transparansi amba saka 160nm nganti 2600nm;
    • Homogenitas optik sing dhuwur (δn≈10-6 / cm) lan ora kalebu;
    • Koefisien SHG sing relatif gedhe (udakara telung kali KDP);
    • Ambang kerusakan dhuwur;
    • Sudut panrima amba lan mlaku-mlaku cilik;
    • Tipe I lan pencocokan fase non-kritis tipe II (NCPM) ing kisaran dawa gelombang;
    • Spectral NCPM cedhak 1300nm.
    Aplikasi:
    • Luwih saka 480mW output ing 395nm digawe kanthi frekuensi tikel 2W sing dikunci mode 2: Laser sapir (<2ps, 82MHz). Rentang panjang 700-900nm ditutupi kristal LBO 5x3x8mm3.
    • Swara 80W output ijo dipikolehi dening SHG saka Nd-Q switch: laser YAG ing kristal LBO 18mm dawa tipe II.
    • Dobel frekuensi dioda sing dipompa Nd: laser YLF (> 500μJ @ 1047nm, <7ns, 0-10KHz) tekan luwih saka 40% efisiensi konversi ing kristal LBO dawa 9mm.
    • Output VUV ing 187.7 nm dipikolehi kanthi generasi frekuensi.
    • Beam winates difraksi 2mJ / denyut nadi ing 355nm dipikolehi kanthi frekuensi intrakavitas triple Q-switch Nd: YAG.
    • Efisiensi konversi umume cukup dhuwur lan kisaran panjang gelombang 540-1030nm sing bisa dipikolehi kanthi OPO dipompa ing 355nm.
    • OPA Tipe I dipompa 355nm kanthi efisiensi konversi energi pompa-sinyal nganti 30% kacarita.
    • Tipe II NCPM OPO sing dipompa laser XeCl excimer ing 308nm wis nggayuh efisiensi konversi 16,5%, lan kisaran panjang gelombang sing bisa ditrapake kanthi moderat bisa dipikolehi kanthi sumber pamompa sing beda lan nyetel suhu.
    • Kanthi nggunakake teknik NCPM, tipe I OPA sing dipompa dening SHG laser Nd: YAG ing 532nm uga diamati kanggo nutupi kisaran sing bisa disetel kanthi wiyar saka 750nm nganti 1800nm ​​kanthi suhu tuning saka 106.5 ℃ nganti 148.5 ℃.
    • Kanthi nggunakake tipe II NCPM LBO minangka generator parametrik optik (OPG) lan tipe I kritis cocog karo BBO minangka OPA, linewidth sempit (0,15nm) lan efisiensi konversi energi pump-to-signal dhuwur (32,7%) dipikolehi nalika dipompa nganggo 4.8mJ, laser 30ps 354.7nm. Tuning dawa kisaran saka 482.6nm dadi 415.9nm ditutupi kanthi nambah suhu LBO utawa kanthi muter BBO.

    Sipat dhasar

    Struktur Kristal

    Orthorhombic, Space space Pna21, Point group mm2

    Parameter Lattice

    a = 8.4473Å, b = 7.3788Å, c = 5.1395Å, Z = 2

    Titik lebur

    Udakara 834

    Mohs Hardness

    6

    Kapadhetan

    2,47g / cm3

    Koefisien Ekspansi Termal

    αx = 10,8 × 10-5 / K, αy = -8,8 × 10-5 / K, αz = 3,4 × 10-5 / K

    Koefisien Konduktivitas Termal

    3.5W / m / K

    Range Transparansi

    160-2600nm

    Rentang Cocog Fase SHG

    551-2600nm (Tipe I) 790-2150nm (Tipe II)

    Koefisien termal-optik (/ ℃, λ ing μm)

    dnx / dT = -9.3X10-6
    dny / dT = -13.6X10-6
    dnz / dT = (- 6.3-2.1λ) X10-6

    Koefisien Penyerapan

    <0,1% / cm ing 1064nm <0,3% / cm ing 532nm

    Ditampa Angle

    6,54mrad · cm (φ, Tipe I, 1064 SHG)
    15.27mrad · cm (θ, Tipe II, 1064 SHG)

    Ditampa Suhu

    4,7 ℃ · cm (Tipe I, 1064 SHG)
    7,5 ℃ · cm (Tipe II, 1064 SHG)

    Ditampa Spektral

    1.0nm · cm (Tipe I, 1064 SHG)
    1.3nm · cm (Tipe II, 1064 SHG)

    Angle Walk-off

    0,60 ° (Tipe I 1064 SHG)
    0,12 ° (Tipe II 1064 SHG)

     

    Parameter Teknis
    Toleransi dimensi (W ± 0,1mm) x (H ± 0,1mm) x (L + 0,5 / -0,1mm) (L≥2,5mm) (W ± 0,1mm) x (H ± 0,1mm) x (L + 0,1 / -0,1 mm) (L <2.5mm)
    Bukaan aperture tengah 90% diameteripun Ora ana jalur utawa pusat sing nyebar nalika dipriksa karo laser ijo 50mW
    Flatness kurang saka λ / 8 @ 633nm
    Ngirim distorsi gelombang kurang saka λ / 8 @ 633nm
    Chamfer ≤0.2mm x 45 °
    Kripik ≤0.1mm
    Ngeruk / Dig luwih apik tinimbang 10/5 nganti MIL-PRF-13830B
    Paralelisme luwih apik tinimbang 20 detik busur
    Kekhususan ≤5 menit busur
    Toleransi sudhut △ θ≤0.25 °, △ φ≤0.25 °
    Ambang kerusakan [GW / cm2] > 10 kanggo 1064nm, TEM00, 10ns, 10HZ (mung polesan)> 1 kanggo 1064nm, TEM00, 10ns, 10HZ (ditutupi AR)> 0,5 kanggo 532nm, TEM00, 10ns, 10HZ (ditutupi AR)