Kristal BBO


  • Struktur Kristal: Trigonal , Klompok Luar Angkasa R3c
  • Parameter Lattice: a = b = 12.532Å, c = 12.717Å, Z = 6
  • Titik lebur: Udakara 1095
  • Mohs Hardness: 4
  • Kapadhetan: 3,85 g / cm3
  • Koefisien Ekspansi Termal: α11 = 4 x 10-6 / K; α33 = 36x 10-6 / K
  • Detail Produk

    Parameter teknis

    Video

    BBO minangka kristal dobel frekuensi ultraviol anyar. Iki minangka kristal uniaxial negatif, kanthi indeks bias biasa (ora) luwih gedhe tinimbang indeks bias bias (ne) sing luar biasa. Pencocokan fase tipe I lan tipe II bisa dideleng kanthi nyetel amba. 
    BBO minangka kristal NLO sing efisien kanggo generasi Nd, laser harmoni nomer loro lan kaping papat, lan kristal NLO paling apik kanggo generasi harmoni kaping lima ing 213nm. Efisiensi konversi luwih saka 70% kanggo SHG, 60% kanggo THG lan 50% kanggo 4HG, lan 200 mW output ing 213 nm (5HG) wis dipikolehi.
    BBO uga kristal sing efisien kanggo SHG intracavity daya dhuwur Nd: laser YAG. Kanggo SHG intracavity saka Nd saklar-optik Q: laser YAG, luwih saka 15 W daya rata-rata 532 nm digawe dening kristal BBO sing dilapisi AR. Nalika dipompa output 600 mW SHG saka Nd mode sing dikunci mode, output 66 mW kanthi 263 nm diprodhuksi saka BBO sing dipotong sudut Brewster ing rongga resonansi sing ana ing njaba.
    BBO uga bisa digunakake kanggo aplikasi EO. Sel Bock Pockels utawa EO Q-Switches digunakake kanggo ngganti kahanan polarisasi cahya sing liwat nalika voltase dilebokake ing elektroda kristal elektro-optik kayata BBO. Beta-Barium Borate (β-BaB2O4, BBO) kanthi transparansi sudhut sensor lan rentang pencocokan fase, koefisien nonlinear gedhe, ambang kerusakan dhuwur lan homogenitas optik lan sifat elektro-optik sing apik nyedhiyakake kemungkinan sing apik kanggo macem-macem aplikasi optik nonlinear lan aplikasi elektro-optik.
    Fitur Kristal BBO:
    • Jembar sing bisa dicocogake fase wiyar saka 409.6 nm nganti 3500 nm;
    • Wilayah panularan wiyar wiwit 190 nm nganti 3500 nm;
    • Koefisien generasi kaping loro harmoni (SHG) efektif udakara 6 kali luwih gedhe tinimbang kristal KDP;
    • Ambang kerusakan dhuwur;
    • Homogenitas optik sing dhuwur kanthi δn ≈10-6 / cm;
    • Lebar bandwidth suhu udakara 55.
    Wara-wara penting:
    BBO duwe kerentanan asor sing murah. Pangguna disaranake nyedhiyakake kahanan garing kanggo aplikasi lan pengawetan BBO.
    BBO cukup alus lan mulane butuh pancegahan kanggo nglindhungi permukaan sing wis polesan.
    Yen perlu nyetel amba, elinga yen sudut panrima BBO cilik.

    Toleransi dimensi (W ± 0,1mm) x (H ± 0,1mm) x (L + 0,5 / -0,1mm) (L≥2,5mm) (W ± 0,1mm) x (H ± 0,1mm) x (L + 0,1 / -0,1 mm) (L <2.5mm)
    Bukaan aperture tengah 90% diameteripun Ora ana jalur utawa pusat sing nyebar nalika dipriksa karo laser ijo 50mW
    Flatness kurang saka L / 8 @ 633nm
    Distorsi gelombang ngarep kurang saka L / 8 @ 633nm
    Chamfer ≤0.2mm x 45 °
    Kripik ≤0.1mm
    Ngeruk / Dig luwih apik tinimbang 10/5 nganti MIL-PRF-13830B
    Paralelisme ≤20 busur detik
    Kekhususan ≤5 menit busur
    Toleransi sudhut ≤0.25
    Ambang kerusakan [GW / cm2] > 1 kanggo 1064nm, TEM00, 10ns, 10HZ (mung polesan)> 0,5 kanggo 1064nm, TEM00, 10ns, 10HZ (ditutupi AR)> 0,3 kanggo 532nm, TEM00, 10ns, 10HZ (ditutupi AR)
    Sipat dhasar
    Struktur Kristal Trigonal Klompok Ruang R3c
    Parameter Lattice a = b = 12.532Å, c = 12.717Å, Z = 6
    Titik lebur Udakara 1095
    Mohs Hardness 4
    Kapadhetan 3,85 g / cm3
    Koefisien Ekspansi Termal α11 = 4 x 10-6 / K; α33 = 36x 10-6 / K
    Koefisien Konduktivitas Termal ⊥c: 1.2W / m / K; // c: 1.6W / m / K
    Range Transparansi 190-3500nm
    Rentang Cocog Fase SHG 409.6-3500nm (Tipe I) 525-3500nm (Tipe II)
    Koefisien optik termal (/ ℃) dno / dT = -16.6x 10-6 / ℃
    dne / dT = -9.3x 10-6 / ℃
    Koefisien Penyerapan <0,1% / cm (ing 1064nm) <1% / cm (ing 532nm)
    Ditampa Angle 0.8mrad · cm (θ, Tipe I, 1064 SHG)
    1,27mrad · cm (θ, Tipe II, 1064 SHG)
    Ditampa Suhu 55 ℃ · cm
    Ditampa Spektral 1.1nm · cm
    Angle Walk-off 2,7 ° (Tipe I 1064 SHG)
    3.2 ° (Tipe II 1064 SHG)
    Koefisien NLO deff (I) = d31sinθ + (d11cos3Φ- d22 sin3Φ) cosθq
    deff (II) = (d11 sin3Φ + d22 cos3Φ) cos2θ
    Kerentanan NLO sing ora ilang d11 = 5,8 x d36 (KDP)
    d31 = 0,05 x d11
    d22 <0,05 x d11
    Persamaan Sellmeier
    (λ ing μm)
    no2 = 2.7359 + 0.01878 / (λ2-0.01822) -0.01354λ2
    ne2 = 2.3753 + 0.01224 / (-2-0.01667) -0.01516λ2
    Koefisien elektro-optik γ22 = 2,7 pm / V
    Tegangan setengah gelombang 7 KV (ing 1064 nm, 3x3x20mm3)