Nd: Kristal YVO4


  • Kapadhetan Atom: 1.26x1020 atom / cm3 (Nd1.0%)
  • Parameter Sel Struktur Kristal: Zircon Tetragonal, klompok ruang D4h-I4 / amd a = b = 7.1193Å, c = 6.2892Å
  • Kapadhetan: 4,22g / cm3
  • Mohs Hardness: 4-5 (Kaya kaca)
  • Koefisien Ekspansi Termal (300K): αa = 4.43x10-6 / K αc = 11.37x10-6 / K
  • Koefisien Konduktivitas Termal (300K): ∥C : 0,0523W / cm / K
    ⊥C : 0,0510W / cm / K
  • Panjang gelombang lasing: 1064nm , 1342nm
  • Koefisien optik termal (300K): dno / dT = 8,5 × 10-6 / K
    dne / dT = 2,9 × 10-6 / K
  • Penampang emisi stimulasi: 25 × 10-19cm2 @ 1064nm
  • Detail Produk

    Sipat dhasar

    Nd: YVO4 minangka kristal host laser sing paling efisien kanggo pompa dioda ing antarane kristal laser komersial saiki, utamane, kanggo kerapatan daya rendah nganti menengah. Iki utamane kanggo fitur penyerapan lan emisi sing ngluwihi Nd: YAG. Dipompa nganggo dioda laser, Nd: kristal YVO4 wis dilebokake karo kristal koefisien NLO (LBO, BBO, utawa KTP) kanggo mindhah frekuensi output saka infrared cedhak dadi ijo, biru, utawa uga UV. Gabungan iki kanggo nggawe kabeh laser solid state minangka alat laser sing ideal sing bisa nutupi aplikasi laser sing paling wiyar, kalebu mesin, pamrosesan material, spektroskopi, inspeksi wafer, tampilan cahya, diagnostik medis, cetakan laser, lan panyimpenan data, lsp. wis ditampilake yen Nd: diode adhedhasar YVO4 sing dipompa laser negara solid kanthi cepet ngrebut pasar kanthi tradisional sing didominasi laser ion sing adhem banyu lan laser sing dipompa lampu, luwih-luwih yen dibutuhake desain kompak lan output mode long-longitudinal.
    Nd: Kaluwihan YVO4 tinimbang Nd: YAG:
    • Suwene udakara limang kali luwih gedhe, luwih efisien tinimbang bandwidth pompa sing jembar udakara 808 nm (mula, katergantungan dawa gelombang pompa luwih murah lan cenderung output output siji);
    • Ukurane telung kali luwih gedhe stimulasi silang salib kanthi dawa lasing 1064nm;
    • Ambang lasing ngisor lan efisiensi lereng sing luwih dhuwur;
    • Minangka kristal uniaxial kanthi birefringence gedhe, emisi mung minangka polarisasi linear. 
    Properti Laser Nd: YVO4:
    • Siji karakter Nd: YVO4 sing paling apik yaiku, dibandhingake karo Nd: YAG, koefisien panyerepan 5 kali luwih gedhe ing bandwidth penyerapan sing luwih jembar sajrone dawa gelombang pompa 808nm, sing cocog karo standar dioda laser daya dhuwur sing saiki kasedhiya. Iki tegese kristal sing luwih cilik sing bisa digunakake kanggo laser, dadi sistem laser sing luwih kompak. Kanggo tenaga output sing diwenehake, iki uga tegese level tenaga sing luwih murah nalika diode laser dioperasikake, saengga bisa nambah umur dioda laser sing larang. Bandwith panyerepan Nd: YVO4 sing luwih jembar bisa tekan 2,4 nganti 6,3 kali saka Nd: YAG. Kejabi pamompa sing luwih efisien, tegese uga pilihan spesifikasi dioda sing luwih jembar. Iki bakal migunani kanggo para produsen sistem laser kanggo toleransi luwih akeh kanggo pilihan biaya sing luwih murah.
    • Nd: Kristal YVO4 duwe salib pelepasan emisi sing luwih gedhe, yaiku ing 1064nm lan 1342nm. Nalika sumbu nglereni Nd: YVO4 kristal lasing ing 1064m, udakara 4 kali luwih dhuwur tinimbang Nd: YAG, nalika 1340nm salib sing stimulus 18 kali luwih gedhe, sing nyebabake operasi CW luwih unggul tinimbang Nd: YAG jam 1320nm Iki nggawe Nd: laser YVO4 gampang njaga emisi garis tunggal sing kuwat ing rong dawa gelombang kasebut.
    • Karakter penting liyane Nd: laser YVO4 yaiku, amarga iku uniaxial tinimbang simetri kubik sing dhuwur kaya Nd: YAG, mung ngasilake laser kanthi polarisasi kanthi linear, saéngga bisa nyegah efek birefringen sing ora dikarepake ing konversi frekuensi. Sanajan umure Nd: YVO4 udakara 2,7 kali luwih cekak tinimbang Nd: YAG, efisiensi slope isih cukup dhuwur kanggo desain rongga laser, amarga efisiensi kuantum pompa sing dhuwur.

    Kapadhetan Atom 1,26 × 1020 atom / cm3 (Nd1.0%)
    Struktur Kristal Parameter Sel Zircon Tetragonal, klompok ruang D4h-I4 / amd
    a = b = 7.1193Å, c = 6.2892Å
    Kapadhetan 4,22g / cm3
    Mohs Hardness 4-5 (Kaya kaca)
    Koefisien Ekspansi Termal300K αa = 4,43 × 10-6 / K
    αc = 11,37 × 10-6 / K
    Koefisien Konduktivitas Termal300K C0,0523W / cm / K
    C0,0510W / cm / K
    Panjang gelombang lasing 1064nm1342nm
    Koefisien optik termal300K dno / dT = 8,5 × 10-6 / K
    dne / dT = 2,9 × 10-6 / K
    Penampang emisi sing stimulasi 25 × 10-19cm2 @ 1064nm
    Umur Fluoresensi 90μs (1%)
    Koefisien nyerep 31,4cm-1 @ 810nm
    Mundhut intrinsik 0,02cm-1 @ 1064nm
    Entuk bandwidth 0.96nm@1064nm
    Emisi laser polarisasi polarisasi; sejajar karo sumbu optik (sumbu-c)
    Diode mompa optik menyang efisiensi optik > 60%

    Parameter Teknis:

    Chamfer <λ/4 @ 633nm
    <λ @ 633nm <> Toleransi dimensiL(W ± 0,1mm) x (H ± 0,1mm) x (L + 0,2 / -0,1mm)2.5mmL(W ± 0,1mm) x (H ± 0,1mm) x (L + 0,2 / -0,1mm)
    (W ± 0,1mm) x (H ± 0,1mm) x (L + 0,5 / -0,1mm) Bukaan aperture
    95% pusat Flatnessλ / 8 @ 633 nm, λ / 4 @ 633nm
    tickness kurang saka 2mm Kualitas permukaan
    10/5 Scratch / Dig saben MIL-O-1380A Paralelisme
    luwih apik tinimbang 20 detik busur luwih apik tinimbang 20 detik busur
    Chamfer Kekhususan
    0,15x45deg 1064nmRPelapisan0,2%1064nmRPelapis HR99,8%T808nm