Si Windows


  • Bahan: Si 
  • Toleransi Diameter: + 0,0 / -0,1mm 
  • Toleransi Kandel: ± 0,1mm 
  • Akurasi lumahing: λ/4@632.8nm 
  • Paralelisme: <1 ' 
  • Kualitas lumahing: 60-40
  • Mbusak Aperture: > 90%
  • Bevelling: <0,2 × 45 °
  • Lapisan: Desain Khusus
  • Detail Produk

    Parameter Teknis

    Laporan tes

    Silicon minangka kristal mono sing biasane digunakake ing semi-konduktor lan ora nyerep ing 1.2μm nganti 6μm wilayah IR. Iki digunakake ing kene minangka komponen optik kanggo aplikasi wilayah IR.
    Silicon digunakake minangka jendela optik utamane ing pita 3 nganti 5 mikron lan minangka substrat kanggo produksi saringan optik. Blok silikon gedhe kanthi pasuryan sing polesan uga digunakake minangka target neutron ing eksperimen Fisika.
    Silikon ditanam kanthi teknik narik Czochralski (CZ) lan ngemot sawetara oksigen sing nyebabake band penyerapan ing 9 mikron. Kanggo ngindhari iki, Silicon bisa disiapake kanthi proses Float-Zone (FZ). Silikon Optik umume entheng (5 nganti 40 ohm cm) kanggo transmisi paling apik ing ndhuwur 10 mikron. Silicon duwe band pass luwih 30 nganti 100 mikron sing efektif mung ing resistensi sing dhuwur banget tanpa bahan sing ora dibayar. Doping biasane Boron (tipe p) lan Fosfor (tipe n).
    Aplikasi:
    • Cocog kanggo aplikasi NIR 1,2 nganti 7 μm
    • Lapisan anti-refleksi Broadband 3 nganti 12 μm
    • Cocog kanggo aplikasi sensitif bobot
    Fitur:
    • Jendhela silikon iki ora dikirim ing wilayah 1µm utawa ngisor, mula aplikasi utamane yaiku ing wilayah IR.
    • Amarga konduktivitas termal sing dhuwur, mula bisa digunakake minangka pangilon laser daya dhuwur
    ▶ Jendela silikon duwe permukaan logam sing mengkilat; nggambarake lan nyerep nanging ora ngirimake wilayah sing katon.
    ▶ Refleksi permukaan windows silikon nyebabake ilange transmisi 53%. (data sing diukur 1 refleksi permukaan ing 27%)

    Range Transmisi: 1,2 nganti 15 μm (1)
    Indeks Refraktif: 3.4223 @ 5 μm (1) (2)
    Kerugian Refleksi: 46,2% ing 5 μm (2 lumahing)
    Koefisien Penyerapan: 0,01 cm-1 jam 3 μm
    Puncak Reststrahlen: n / a
    dn / dT: 160 x 10-6 / ° C (3)
    dn / dμ = 0: 10,4 μm
    Kapadhetan: 2,33 g / cc
    Titik lebur: 1420 ° C
    Konduktivitas Termal: 163,3 W m-1 K-1 jam 273 K
    Ekspansi Termal: 2,6 x 10-6 / ing 20 ° C
    Atose: Knoop 1150
    Kapasitas Panas Khusus: 703 J Kg-1 K-1
    Constant dielektrik: 13 ing 10 GHz
    Youngs Modulus (E): 131 GPa (4)
    Modul Gunting (G): 79,9 GPa (4)
    Modulus Akeh (K): 102 GPa
    Koefisien Elastis: C11= 167; C12= 65; C44= 80 (4)
    Watesan Elastis sing Katon: 124.1MPa (18000 psi)
    Rasio Poisson: 0.266 (4)
    Kelarutan: Ora larut ing banyu
    Bobot molekul: 28.09
    Kelas / Struktur: Intan kubik, Fd3m

    1