Kristal ZnGeP2


  • Bahan kimia: ZnGeP2
  • Kapadhetan: 4,162 g / cm3
  • Mohs Hardness: 5.5
  • Kelas Optik: Uniaxial positif
  • Rentang Transmisi sing Miguna: 2,0 um - 10,0 um
  • Konduktivitas Termal @ T = 293 K: 35 W / m ∙ K (⊥c)
    36 W / m ∙ K (∥ c)
  • Ekspansi Termal @ T = 293 K nganti 573 K: 17,5 x 106 K-1 (⊥c)
    15,9 x 106 K-1 (∥ c)
  • Detail Produk

    Parameter teknis

    Laporan tes

    Video

    Kristal ZGP duwe koefisien nonlinear gedhe (d36 = 75pm / V), infrared sudhut
    kisaran transparansi (0,75-12μm), konduktivitas termal dhuwur (0,35W / (cm · K)), laser dhuwur
    ambang kerusakan (2-5J / cm2) lan mesin sing apik, kristal ZnGeP2 diarani raja kristal optik nonlinear infrared lan isih dadi bahan konversi frekuensi paling apik kanggo tenaga laser sing bisa diresiki.
    Kita bisa nawakake kristal optik kualitas dhuwur lan kristal ZGP kanthi sithik banget
    koefisien penyerapan α <0,05 cm-1 (ing panjang gelombang pompa 2.0-2.1 µm), sing bisa digunakake kanggo ngasilake laser sing bisa diresapi inframerah kanthi efisiensi tinggi liwat proses OPO utawa OPA.
    Aplikasi:
    • Generasi harmonik kaloro, katelu, lan kaping sekawan CO2-laser.
    • Generasi parametrik optik kanthi pompa kanthi panjang gelombang 2.0 2.0m.
    • Generasi harmonik kaping pindho saka CO-laser.
    • Nggawe radiasi sing koheren ing submillimeterrange saka 70.0 µm nganti 1000 µm.
    • Generasi frekuensi gabungan CO2- lan radiasi CO-laser lan laser liyane digunakake ing wilayah transparansi kristal.
    Ukuran:
    Salib standar yaiku 6 x 8mm, 5 x 5mm, 8 x 12mm. Dawane kristal kisaran 1 nganti 50 mm. Ukuran khusus uga kasedhiya miturut panjaluk.
    Orientasi:
    Orientasi kristal ZGP standar kanggo pencocokan fase tipe I kanthi sudut θ = 54 °, sing cocog
    dienggo ing OPO sing dipompa kanthi dawa antara 2.05um lan 2.1um kanggo ngasilake output inframerah tengah
    antarane 3.0um lan 6.0um. Orientasi khusus kasedhiya miturut panjaluk.

    Properti Dhasar

    Bahan kimia ZnGeP2
    Simetri lan Kelas Kristal Tetragonal, -42m
    Parameter Lattice a = 5,467 Å
    c = 12.736
    Kapadhetan 4,162 g / cm3
    Mohs Hardness 5.5
    Kelas Optik Uniaxial positif
    Rentang Transmisi sing Miguna 2,0 um - 10,0 um
    Konduktivitas Termal @ T = 293 K 35 W / m ∙ K (⊥c) 36 W / m ∙ K (∥ c)
    Ekspansi Termal @ T = 293 K nganti 573 K 17.5 x 106 K-1 (⊥c) 15.9 x 106 K-1 (∥ c)
    Parameter Teknis
    Flatness lumahing PV<ʎ/4@632.8nm
    SD kualitas lumahing 20-10
    Kesalahan baji / paralelisme <30 busur detik
    Kekhususan <5 busur min
    Rentang transparansi 0,75 - 12.0
    Koefisien non-linear d36= 68,9 (jam 10,6 um), d36= 75.0 (jam 9.6 um)

    ZnGeP201
    ZnGeP202
    ZnGeP203