KTP Crystal


  • Struktur Kristal: Orthorhombic
  • Titik lebur: 1172 ° C
  • Curie Point: 936 ° C
  • Parameter kisi: a = 6.404Å, b = 10.615Å, c = 12.814Å, Z = 8
  • Suhu bosok: ~ 1150 ° C
  • Suhu transisi: 936 ° C
  • Kapadhetan: 2,945 g / cm3
  • Detail Produk

    Parameter teknis

    Video

    Fosfat kalium Titanyl (KTiOPO4 utawa KTP) KTP minangka bahan sing paling umum digunakake kanggo dobel frekuensi Nd: YAG lan laser Nd-doped liyane, utamane nalika kerapatan daya ing tingkat sing kurang utawa medium. Nganti saiki, frekuensi ekstra lan intra-growong kaping pindho Nd: laser nggunakake KTP dadi sumber pamompa sing luwih disenengi kanggo laser pewarna sing bisa dideleng lan laser Ti: Laser safir uga penguat. Iki uga minangka sumber ijo sing migunani kanggo riset lan aplikasi industri.
    KTP uga digunakake kanggo campuran intracavity diode 0.81 0.m lan 1.064µm Nd: laser YAG kanggo ngasilake cahya biru lan SHK intracavity SH: laser Nd: YAG utawa Nd: YAP ing 1.3µm kanggo ngasilake lampu abang.
    Saliyane fitur NLO sing unik, KTP uga nduweni sipat EO lan dielektrik sing bisa dijanjekake karo LiNbO3. Properti sing diuntungake nggawe KTP migunani banget kanggo macem-macem piranti EO. 
    KTP diarepake bakal ngganti kristal LiNbO3 ing aplikasi volume modulator EO sing cukup, yen kaluwihan KTP liyane digabungake, kayata ambang kerusakan dhuwur, bandwidth optik sing jembar (> 15GHZ), stabilitas termal lan mekanik, lan kerugian sithik, lsp. .
    Fitur Utama Kristal KTP :
    ● Konversi frekuensi sing efisien (efisiensi konversi 1064nm SHG udakara 80%)
    ● Koefisien optik nonlinier gedhe (15 kali lipat saka KDP)
    ● Lebar jembaré sudhut amba lan sudhut mlaku-mati cilik
    ● Suhu sing wiyar lan bandwidth spektral
    ● Konduktivitas termal sing dhuwur (2 kali kristal BNN)
    Aplikasi:
    ● Dobel Frekuensi (SHG) saka Laser Nd-doped kanggo Output Ijo / Abang
    ● Campuran Frekuensi (SFM) Nd Laser lan Laser Diode kanggo Output Biru
    ● Sumber Parametrik (OPG, OPA lan OPO) kanggo Output Tunable 0.6mm-4.5mm
    ● Modulator Optik Listrik (EO), Saklar Optik, lan Coupling Arah
    ● Waveguides Optik kanggo Piranti NLO lan EO Terpadu a = 6.404Å, b = 10.615Å, c = 12.814Å, Z = 8

    Properti Dhasar saka KTP
    Struktur kristal Orthorhombic
    Titik lebur 1172 ° C
    Curie Point 936 ° C
    Parameter kisi a = 6.404Å, b = 10.615Å, c = 12.814Å, Z = 8
    Suhu bosok ~ 1150 ° C
    Suhu transisi 936 ° C
    Mohs atose »5
    Kapadhetan 2,945 g / cm3
    Werna tanpa warna
    Kerentanan Hygroscopic Ora
    Panas tartamtu 0,1737 kal / g. ° C
    Konduktivitas termal 0,13 W / cm / ° C
    Konduktivitas listrik 3,5 × 10-8 s / cm (sumbu-c, 22 ° C, 1KHz)
    Koefisien ekspansi termal a1 = 11 x 10-6 ° C-1
    a2 = 9 x 10-6 ° C-1
    a3 = 0,6 x 10-6 ° C-1
    Koefisien konduktivitas termal k1 = 2,0 x 10-2 W / cm ° C
    k2 = 3,0 x 10-2 W / cm ° C
    k3 = 3,3 x 10-2 W / cm ° C
    Ngirim sawetara 350nm ~ 4500nm
    Rentang Pencocokan Tahap 984nm ~ 3400nm
    Koefisien nyerep a <1% / cm @ 1064nm lan 532nm

     

    Properti Nonlinear
    Rentang cocog fase 497nm - 3300 nm
    Koefisien non-linear
    (@ 10-64nm)
    d31= 2.54pm / V, d31= 4.35pm / V, d31= 16.9pm / V
    d24= 3.64pm / V, d15= 1.91pm / V ing 1.064 mm
    Koefisien optik nonlinear sing efektif deff(II) ≈ (d24 - d15) dosa2qsin2j - (d15dosa2j + d24cos2j) sinq

     

    Tipe II SHG saka Laser 1064nm
    Sudut sing cocog karo fase q = 90 °, f = 23.2 °
    Koefisien optik nonlinear sing efektif deff »8,3 xd36(KDP)
    Panrima sudut Dθ= 75 mrad Dφ= 18 mrad
    Panrima suhu 25 ° C.cm
    Panrima spektral 5,6 cm
    Sudut mlaku-mlaku 1 mrad
    Ambang karusakan optik 1,5-2.0MW / cm2